Zdravje in osebna nega

Aparat za srebrnu vodu
 • Aparat za srebrnu vodu
 • Uredjaj za srebrnu vodu
  Sa ovim uredjajem mozete sami da proizvedete koloidni jonski rastvor srebrne vode. Uredjaj je potpuno automatizovan i mikroprocesorski na bazi savremenih Atmel AVR mikrokontrolera i jedinstven je na nasem trzistu. Ideja je da 1litar vode kosta oko 1euro za razliku od nabavne cene koja je oko 8evra za 0.5litra ( deset puta jeftinije ) tako da se za kratko vreme isplati investicija u njega. Dva uzorka srebrne vode su proverena na prirodno matematickom fakultetu u Nisu katedre za analiticku hemiju najsavremenijom opremom, a dobijeni rezultati pokazuju da je ispitivani uzorak pravi koloidni rastvor. U mogucnosti ste da koristite preporuku koja se nalazi u uputstvu za koriscenje uredjaja sa kojom odmah pri primeni te procedure imate izbor za dobijanje rastvora 5ppm i 10ppm. Ostavljena vam je i mogucnost individualnog izbora recepture.
  Ovakav tip uredjaja vec postoji u svetu, medjutim isti ili slican nije ponudjen na nasem trzistu. Pomenuti uredjaj je cenom prilagodjen nasem trzistu.
  Detaljne informacije o delovanju srebrne vode i o uredjaju potrazite na sajtu:
  www.srebrnavoda.biz
  Posebno se uz uredja nude elektrode od srebra cistoce Ag 999,9 plocice 0,5x8x180 mm.
  Email za kontakt: agvoda@gmail.com
  Tel. +381 64 29 67 008
Električna negovalna postelja s trapezom + blazina
 • Električna negovalna postelja s trapezom + blazina
 • Lepo ohranjena električna negovalna bolniška postelja, s trapezom in trikotnikom za dvig. Nemške proizvodnje AKS, model "H4". Z mrežnim ležiščem dimenzije 200x90cm. Dodatno priložen popolnoma nov, še zapakiran posteljni vložek iz mehke pene, enakih dimenzij kot je ležišče postelje.

  Postelji pripada vogalni trapez s trikotnikom, ki ga je možno namestiti v konzolo na levi ali desni strani vzglavja in je premičen, ter nastavljiv po višini. Za varnost pred padcem iz postelje skrbita dvojni dvo delni varnostni premični ograji z zaklepom. Izdelani sta iz masivnega lesa iveral polnila in prevlečeni s furnirjem bukve.
  Postelja ima nameščena štiri okretna kolesa premera 100mm s posamičnimi zavorami, katera omogočajo lahke premike postelje po negovalnem prostoru. Predvidena je za uporabo v bolnišnicah, negovalnih objektih in za domačo uporabo.

  Nameščene ima štiri sinhrono in mirno delujoče kvalitetne elektromotorje Okin. Motorja nameščena v stranicah postelje upravljata dvig in spust višine ležišča. Ležišče postelje se v spuščenem stanju nahaja 40cm nad tlemi in se lahko maksimalno poviša do višine 80cm nad tlemi. Preostala dva motorja, ki se nahajata pod ležiščem postelje upravljata premik vzglavja do kota 70° in premik vznožja do kota 20°. Pod kolenski pregib vznožja se več stopenjsko nastavlja ročno z rastrskim zaskočnikom.

  Električno delovanje se upravlja s priloženim 6-funkcijskim pilotom, ki je odporen na udarce in vlago. Na pilotu se lahko zaklenejo funkcije delovanja negovalne postelje. Konstrukcija in elektromotorji postelje imajo visoko nosilnost, kar pomeni da postelja prenese visoko varno delovno obremenitev. Vsa nameščena elektronika z IPX4 zaščito.

  Ležišče je sestavljeno štiridelno. Zaradi mnogih individualnih možnosti nastavitev ležišča je to poleg funkcij za vsako dnevno olajšano nego primerno tudi za vse vrste motenj v pretoku krvi po žilah.

  Več informacij na 040/988-878
  (po dogovoru možnost dostave)
 • 490,00 €
MotoMed - aktivna gibalna terapija rok in nog
 • MotoMed - aktivna gibalna terapija rok in nog
 • Aktivni računalniško motoriziran gibalni terapevtski trener "MotoMed - Viva 1" priznanega nemškega proizvajalca Reck. MotoMed Viva1 se je na mnogih testiranjih dokazal kot vrhunska profesionalna terapevtska naprava in temu posledično postal tudi najbolje prodajana naprava za strokovno in domačo razgibalno terapijo rok in nog na svetu.

  Naprava Motomed Viva 1 s trenerjem za noge izboljša in omogoča sposobnost hoje. S terapevtskimi programi povečuje uporabnikovo gibljivost in moč, saj odkrije in učvrsti prej skrite mišice, ki so bile prešibke, da bi omogočale gibanje. Pripomore pri večji stabilnosti med hojo, izboljša telesno držo in z redno vadbo omogoči boljšo razteznost in krepost mišic - posledično pripomore k boljšemu počutju. Zmanjšuje bolečine. Posledicam zaradi negibanja pa preprečuje probleme z osteopozo, edemi, sklepi, cirkulacijo krvi, abdominalnimi problemi, ip.
  Pedala trenerja za noge so mehko oblazinjena, z dodatkom opore za meča in z možnostjo dvo stopenjske nastavitve dolžine premera kroga zasuka pedala (7cm in 12,5cm).

  Naprava svojemu uporabniku nudi tri vrste možnosti terapij za roke in za noge:
  - pasivna vadba (popolna pomoč motorja) s pozitivnim učinkom na spastično paralizirane okončine
  - asistenčna aktivna vadba (delna pomoč motorja) je primerna za tiste z malo mišične moči in njihovo krepitev
  - aktivna vadba (servo kolesarjenje z lastno močjo) z različnimi stopnjami obremenitve

  Funkcije Motomed Viva 1:
  - samodejni samopreizkus delovanja
  - elektronska pomoč pri vstavljanju in dvigu nog iz naprave,
  - zagonski sistem "smooth", z nežnim zagonom in nadaljnim potekom
  - varno gibanje, zaščita med gibanjem s spastičnim nadzorom
  - simetrična vadba s prikazanimi podatki o aktivnosti leve in desne strani,
  - sistem "ZaščitniGibalni"; za odkrivanje in kontrolo krčev po terapevtskem principu,
  - sistem "TekočiTek"; za maksimalno sinhrono delovanje,
  - sprotna analiza mišičnega tonusa,
  - analiza celotne vadbe,

  Več na 040/988-878
 • 900,00 €
Lahek rolator hodulja + naslon, držalompalice
 • Lahek rolator hodulja + naslon, držalompalice
 • Kakovosten, lahek (6,6kg) in moderen rolator. S čvrsto aluminijasto konstrukcijo v kovinsko srebrni barvi in z mehko oblazinjenim naslonom za hrbet. Nemškega proizvajalca Drive Medical, model "Gigo". Je odlično ohranjen pripomoček za oporo pri hoji starejšim ljudem in vsem ostalim, ki jim ta predstavlja večje breme. Namenjen za zunanje in notranje prostore.

  Konstrukcija rolatorja je postavljena na štiri velika (190x35mm) neprebojna kolesa izdelana iz polne gume. Prednji dve kolesi sta okoli svoje osi vrtljivi v polnem 360° krogu, zadnji dve kolesi sta postavljeni v fiksni ravni poziciji.
  Rolator ima nameščena dva po višini nastavljiva (od 83 do 93,5cm) anatomsko oblikovana krmilna ročaja. Anatomski ročaj pripomore k enakomernejši porazdelitvi uporabnikove telesne teže, ter pri razbremenitvi točk pritiska na dlan in komolec. Ročaj nudi dober oprijem in je zasnovan tako, da se odlično prilega v dlan. Izboljša stabilnost in daje več ravnotežja pri hoji.

  Na krmilnih ročajih ima rolator nameščeni dve zavori, s funkcijo parkirne zavore (blokada koles). Na zavornih kablih, ki so optimalno nemoteče speljani ob konstrukciji se nahaja kromiran šestero kotni nastavek, s katerim se regulira moč prijema zavor glede na nastavitev višine krmilnih ročajev.
  Prostor med krmilnima ročajema na prednji strani sedeža povezuje zaobljen, mehko oblazinjen naslon hrbta, ki je tudi snemljiv. Oblazinjena zaobljena prečka služi kot opora hrbta medtem, ko uporabnik rolatorja sedi in počiva na njegovem sedežu.

  Na rolatorju se med obema krmilnima ročajema nahaja velik, proti drsno teksturiran črn prostor za sedenje in počitek. Pri desnem krmilnem ročaju je nameščeno držalo z odložiščem za berglo ali sprehajalno palico. Na zadnji strani sedeža je integriran ročaj za lažje prenašanje, ko je ta v zloženem stanju. V ročaju pa se nahaja rdeč varnostni zatič, ki preprečuje samodejno zložitev rolatorja.

  Več informacij na 040/988-878
  (po dogovoru možnost dostave)
 • 65,00 €
Dvostranska nočna omarica,z dvižno servirno mizico
 • Dvostranska nočna omarica,z dvižno servirno mizico
 • Odlično ohranjena, ter funkcionalna lesena dvostranska nočna omarica za ob bolniško posteljo. Priznanega nemškega proizvajalca Stiegelmeyer, model "Conturo". Z integrirano izvlečno mizico s povišanim robom, ki je nastavljiva tudi po naklonu. Nočna omarica z mizico je postavljena na štiri kolesa premera 5cm, z dvema anti statičnima zavorama. V celoti je izdelana iz masivnega lesa in prevlečena s furnirjem bukovega dekorja.

  Primerna pri uporabi v spalnici in predvsem kot vsestranski pripomoček, kadar se hkrati uporablja negovalna bolniška postelja.
  Njen osnovni namen je funkcija priročne nočne omarice. Zaradi bočne izvlečne mizice pa opravlja dodatno funkcijo kot jedilna miza in kot delovna površina za odlaganje predmetov, branje knjig, uporaba računalnika, ip. Vsi predali in prostori za shranjevanje nočne omarice Conturo se lahko uporabljajo na obeh straneh.

  Višina bočne izvlečne servirne mizice je nastavljiva od 82 do 112cm višine, njena površina pa meri 60x36cm. Mizica ima povišan rob, ki služi proti ne želenemu zdrsu predmetov iz površine mizice. Nameščena ročaja na vsaki strani, za enostaven izvlek mizice in pa pospravljanje nazaj v bok nočne omarice. Integrirana vzmet v mehanizmu služi za lahkotno sprožanje in pospravljanje servirne mizice. Mehanska nastavitev višine je stabilna in preprosta za uporabo.
  Kadar uporabnik želi uporabiti servirno mizico za olajšano branje in delo na računalniku, pa jo preko sprožilca ob servirni mizici nastavi na pozicijo pod kotom. Sprožilec omogoča nastavljanje površine mizice pod rahlim 30° in pod bolj ostrim 60° naklonom.

  Pod vrhnjo odlagalno leseno ploščo je nameščen prostoren dvostranski predal, z ročajem na vsaki strani, namenjen predvsem za shranjevanje osebnih pripomočkov in predmetov. Pod dvostranskim predalom se nahaja večji odprt prostor, namenjen odlaganju večjih in pogosteje uporabljanih predmetov. Pod praznim odprtim prostorom se nahaja večja dvostranska omarica.

  Več na 040/988-878
  (možna dostava)
 • 190,00 €
Lahek rolator hodulja, s košaro in držalom palice
 • Lahek rolator hodulja, s košaro in držalom palice
 • Lahek rolator nemškega porekla proizvajalca Drive, model "Cristallo". Je odlično ohranjen pripomoček za oporo pri hoji starejšim ljudem in vsem ostalim, ki jim ta predstavlja breme. Namenjen za zunanje in notranje prostore.

  Konstrukcija rolatorja v srebrni barvi je postavljena na štiri velika (200x50mm) polna neprebojna PU kolesa. Na krmilnih ročajih ima nameščeni dve zavori z zaokroženim koncem in s funkcijo parkirne zavore (blokada koles). Na zavornih kablih se nahaja kromiran šesterokotni nastavek, s katerim se regulira moč prijema zavor glede na nastavitev višine krmilnih ročajev.

  Rolator ima nameščena torej dva po višini nastavljiva, anatomsko oblikovana krmilna ročaja. Anatomski ročaj pripomore k enakomernejši porazdelitvi uporabnikove telesne teže, ter pri razbremenitvi točk pritiska na dlan in komolec. Ročaj nudi dober oprijem in je zasnovan tako, da se odlično prilega v dlan. Izboljša stabilnost in daje več ravnotežja pri hoji.

  Na rolatorju se med obema ročajema nahaja črn prostor za sedenje in počitek. Pod sedežem je obešena snemljiva košara z ročajem v črni barvi. Pri desnem krmilnem ročaju se nahaja držalo z odložiščem za berglo ali sprehajalno palico. Mrežno odlagališče za nakupovalne vrečke in podobno na prednji strani rolatorja pod črno košaro.

  Celotna konstrukcija pripomočka za hojo je močna in stabilna, narejena iz čvrstih jeklenih cevi. Nameščen rdeč varnostni zatič na desni strani pod sedežem, ki preprečuje samodejno zložitev rolatorja. Ob premiku varnostnega zatiča, pa je rolator hitro in enostavno zložljiv za lažji transport, ali hrambo ob neuporabi.

  Več informacij na 040/988-878
  (po dogovoru možnost dostave)

  Ostale podrobnosti:
  - višina ročajev (nastavljiva)= od 79-100cm
  - skupna širina rolatorja= 61cm
  - skupna dolžina= 67cm
  - višina pozicije sedeža= 61cm
  - širina sedeža= 38cm
  - globina sedeža= 16cm
  - dimenzije zloženega rolatorja= 26x61x86cm
  - skupna teža rolatorja z vsemi dodatki= 9,8kg
 • 55,00 €
Lahek invalidski voziček Caneo-E, z dod. zavorama
 • Lahek invalidski voziček Caneo-E, z dod. zavorama
 • Lepo ohranjen, lahek nadstandarden invalidski voziček nemškega proizvajalca Dietz, vrhunski model "Caneo E". S čvrsto alu konstrukcijo v biserno beli barvi, v kombinaciji s prostornim in udobno podloženim sedežem širine 45cm v črni barvi. Invalidskemu vozičku je za udobnejše sedenje dodatno priložena tudi blazina iz mehke pene s prevleko.
  Posebnost tega invalidskega vozička sta nadstandardna opornika nog z dvižnim sistemom in s prilagodljivo, ter oblazinjeno oporo za meča.

  Kratek opis: "Invalidski voziček s sitemom natične osi - za hitro montažo ali demontažo obeh zadnjih pogonskih koles, pogonski kolesi brez potisnih obročev, dodatni zavori na krmilnih ročajih za spremljevalca, krmilna ročaja nastavljiva po višini, patentiran več stopenjsko nastavljiv naklon in višina sprednjih koles, nastavljiv proti prekucni vzvod s koleščkom, z nastavljivo višino in naklonom sedeža, nastavljiva globina sedeža od 42-51cm, udobno podložen sedež in hrbtni naslon, hrbtni naslon z -3° naklonom za več udobja, nadstandardna nožnika z dvižnim sistemom in oblazinjeno oporo meč, oba nožnika z nastavljivim naklonom spodnje platforme opremljena s protizdrsnima trakovoma..."

  Invalidski voziček Caneo E ima nameščeni dve nastavljivi zavori za uporabnika. Dodatni dve bobnasti zavori na ergonomsko oblikovanih potisnih krmilnih ročajih za spremljevalca, s funkcijo več stopenjske parkirne zavore (blokade koles), kar pride v poštev predvsem pri lažjem in bolj sigurnem premagovanju klančin in strmin. Krmilna ročaja za spremljevalca sta nastavljiva po višini - s prestavljanjem višine krmilnih ročajev se invalidskemu vozičku sočasno spremeni tudi višina hrbtnega naslona.

  Vse štiri pnevmatike vozička so izdelana iz polne gume (brez zračnice), z odličnim profilom. Zadnji pogonski kolesi (brez potisnih obročev) na lahkih 24" aluminijastih platiščih sta ob pritisku na natično tipko osi enostavno in hitro snemljivi iz vozička. Nosilca zadnjih koles sta v 4 stopnjah in sklopu 9cm nastavljiva po v
 • 170,00 €
Aktivni invalidski voziček Meyra + dod. zavore
 • Aktivni invalidski voziček Meyra + dod. zavore
 • Odlično ohranjen, aktivni invalidski voziček nemškega proizvajalca Meyra, model "1.350 Domino". S čvrsto in lahko konstrukcijo iz aluminijeve zlitine, ki je postavljena na dvojnem križu za povečanje diagonalne togosti konstrukcije. V kombinaciji s podloženim sedežem širine 43cm v črni barvi.

  Kratek opis:
  - invalidski voziček z dodatnima zavorama za spremljevalca,
  - z nastavljivim varnostnim pasom,
  - s sitemom natične osi za hitro izpenjanje obeh zadnjih pogonskih koles,
  - nastavljiv naklon in eno stopenjski zamik prednjih koles,
  - nastavljiva višina in šest stopenjski zamik zadnjih pogonskih koles (za nastavitev in spremembo težišča sedeža),
  - prečna nožna gred nastavljiva v dveh višinah,
  - konstrukcija vozička postavljena na dvojnem križu,
  - nastavljiva trdota hrbtnega naslona s sedmimi velcro pasovi,
  - udobno podložen sedež in hrbtni naslon,
  - nastavljiva višina hrbtnega naslona skupaj z višino krmilnih ročajev spremljevalca.

  Invalidski voziček Domino ima nameščeni dve nastavljivi zavori za uporabnika. Dodatni dve zavori na krmilnih ročajih za spremljevalca, s funkcijo več stopenjske parkirne zavore (blokade koles), kar pride v poštev predvsem pri lažjem in bolj sigurnem premagovanju klančin in strmin. Prednji kolesi sta polni (brez zračnice), zadnji pogonski kolesi z zračnico.

  Zadnji pogonski kolesi na lahkih 24" aluminijastih platiščih sta ob pritisku na natično tipko osi enostavno in hitro snemljivi iz vozička. Nosilca zadnjih koles sta v 5 stopnjah in sklopu 8,5cm nastavljiva po višini. Prednji kolesi invalidskega vozička sta manjši, za večjo okretnost vozička in lažje krmarjenje skozi ostre zavoje.
  (Zaradi možnosti nastavljanja naklona prednjih, višine zadnjih in zamika vseh štirih koles, se lahko nastavljata tudi višina in naklon sedeža tega vozička. Z naklonom sedeža naprej se uporabniku vozička olajša usedanje in vstajanje iz vozička. Z naklonom sedeža nazaj pa se uporabniku poveča udobje sedenja na sedežu).

  040/988-878
 • 160,00 €
Dvodelna rampa za prag, most za invalidski voziček
 • Dvodelna rampa za prag, most za invalidski voziček
 • Dvodelna most rampa za lažje premagovanje pragov, vrzeli in podobnih arhitektonskih ovir z invalidskim vozičkom. Odlično ohranjena, nemškega proizvajalca Altec, model "BTR 1000".

  V celoti izdelana iz visoko kakovostnega in izredno čvrstega aluminija, ki je prevlečen s hrapavo proti drsno teksturirano oblogo, odporno na udarce, vremenske vplive in z visoko nosilnostjo. Zaradi proti drsne teksture zagotavljata dober oprijem pnevmatik invalidskega vozička. Primerna za uporabo tako v notranjih prostorih kot na prostem na terasi, ali na balkonu, kjer lahko nadležne ovire kot so profili vrat, pragovi, ali posamezna stopnica nenadoma ustavijo invalidski voziček.

  Zaradi dvodelnega sistema rampe BTR je ta vsestranska za uporabo, enostavna za rokovanje in enostavna za hrambo, kadar ni v uporabi. Dodatna prednost rampe je nastavitev njene višine preko nosilnih nog s širokimi (50mm) natiki, ki so premični in fleksibilni, kar ponovno povečuje vsestranskost pri uporabi.

  Visok zaščitni rob na veliki plošči dvodelne rampe poskrbi, da kolesa invalidskega vozička ne morejo zapeljati iz njene površine. Na vsaki strani pa ima nameščena dva velika in močna ročaja namenjena za lažje prenašanje in premikanje rampe.
  Velika plošča rampe je na vrhu z manjšo ploščo povezana preko tečajev. Manjša plošča ima na svojih hrbtni strani nameščen rumen trak, na njenem koncu pa se nahaja še en ročaj, s katerima je odpiranje manjše plošče enostavnejše.

  Dimenzije:
  - notranja vozna površina velike plošče rampe meri 100cm v dolžino, po širini 60cm in je na svojem najvišjem delu visoka 24cm
  - vozna površina druge manjše plošče rampe pa meri v dolžino 80cm, po širini 55cm in je na svojem najvišjem delu visoka enako kot velika plošča 24cm.
  - skupne dimenzije dvodelne rampe v zloženem stanju so 103x71cm, v odprtem stanju rampe pa 175x71cm. Skupna teža izdelka znaša cca. 18kg.

  Več informacij na 040/988-878
  (po dogovoru možnost dostave)
  (prva naslovna fotografija oglasa je simbolična)
 • 140,00 €
Dvigalo za kopalno kad Aquatec + dodatki
 • Dvigalo za kopalno kad Aquatec + dodatki
 • Odlično ohranjeno akumulatorsko dvigalo za kopalno kad. Nemškega proizvajalca Aquatec, model "Beluga". Z ergonomsko oblikovanim plavajočim pilotom s smernima tipkama za upravljanje dviga in spusta. Na sedišču in na hrbtnem naslonu ima dvigalo nameščeni snemljivi proti drsni prevleki v beli barvi. Dvigalo Beluga je namenjeno za dvigovanje in spuščanje osebe v in iz kadi, ter izvajanje osebne higiene. Naprava se lahko uporablja tudi za otroke stare od treh let, ter za vse odrasle s posebnimi potrebami po negi.

  Osnovnemu kompletu dvigala je priložen še dodatni rezervni akumulator, dodaten polnilec za akumulator, dodatni komplet rezervnih prevlek in rezervni pilot.

  Sestavljeno je iz kakovostnih in vzdržljivih materialov, ki so namenjeni zagotavljanju udobja, varnosti in zanesljivosti tistim, ki potrebujejo podporo pri kopanju v kopalni kadi. Dvigalo je enostavno za uporabo, kompaktno in enostavno za namestitev v domačo kopalno kad.
  Ima velik prostor za sedenje in je enostavno za demontažo brez orodja, ter za optimalno hrambo ob neuporabi. Odtočne luknje na sedišču zagotavljajo odtekanje vode in olajšujejo čiščenje.
  Univerzalno se prilega v večino tipov kadi raznih dimenzij in oblik. Je dvo delno izdelano - to pomeni, da je možno pokončni hrbtni naslon ločiti od spodnje dvižne platforme, na katerem sta nameščeni dve premični krili.

  Akumulator s hitrim načinom polnjenja, je vstavljen na zadnji levi strani hrbtnega naslona dvigala. Je posebej zaščiten pred nenadno izpraznitvijo in pred spominskim učinkom baterije. Povezan na tiho delujoč 65dB(A) in močan vodoodporen pogonski sistem z 12V napetostjo brez batnega motorja, z začito IPX6, ter integrirano 5A varovalko. Tudi pilot je odporen na vodo in plavajoč na vodi, z zaščito IPX67.
  Mehki smerni tipki na upravljalniku sta izvrstno odzivni in zato primerni za upravljanje tudi tistim, ki imajo omejeno moč rok.

  Več informacij na 040/988-878
  (možnost dostave po dogovoru)
Invalidski voziček Meyra + dvižna opornika nog
 • Invalidski voziček Meyra + dvižna opornika nog
 • Lepo ohranjen, standarden invalidski voziček nemškega proizvajalca Meyra. S konstrukcijo zelene barve, v kombinaciji s sedežem črne barve širine 42cm. Enostaven za uporabo.
  Posebnost tega vozička sta opornika nog z dvižnim sistemom in z oblazinjeno oporo za meča. Dvižni sistem omogoča nastavitev naklona nog, do popolne izravnave obeh nog vzporedno s sedežem - primerno za uporabnike, ki morajo imeti dvignjene noge pod določenim kotom. Ali tudi za tiste, ki preprosto želijo bolj udobno in nastavljivo oporo za noge.

  Invalidski voziček Meyra ima vsa štiri kolesa polna brez zračnice. Nameščeni ima dve nastavljivi zavori za uporabnika. Zadnji pogonski kolesi sta ozki za čim manjše trenje in tako tudi manjši napor pri uporabi, za uporabnika vozička in njegovega morebitnega spremljevalca. Z odličnim profilom, na čvrstih 24" alu platiščih.
  Prednji kolesi sta večji (200x30mm), kar pripomore pri lažjem premagovanju arhitektonskih ovir, kot so pločniki, vrzeli, neraven teren, ip.

  Celoten sedež je izdelan iz trpežnega umetnega usnja v črni barvi, ki je enostavno za čiščenje. Naslona za roke sta mehko oblazinjena, z dolžino 37cm. Ob pritisku gumba pri vsakem naslonu pa se ta enostavno snameta iz vozička tako, da se uporabnik lahko lažje namesti ali vstane tudi iz bočne strani vozička.

  Dvižna opornika nog sta skupaj z oblazinjenima oporama meč odmična na stran, za lažji pristop do sedeža iz prednje strani invalidskega vozička. Opornika sta tudi odstranljiva in za stopala uporabnika brez stopenjsko nastavljiva po višini. Posebnost teh opornikov nog je, da se ob potegu stranske ročice, oba lahko brez stopenjsko nastavljata po višini naklona navzgor, vse do popolne vodoravne izravnave s sedežem. Oba opornika nog imata nameščeni mehki blazini za oporo meč.

  Voziček je enostavno in hitro zložljiv, ter takšen primeren za transport ali hrambo ob neuporabi.

  Več informacij na 040/988-878
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 125,00 €
Stol za tuš, z nastavljivo višino
 • Stol za tuš, z nastavljivo višino
 • Zelo lahek in odlično ohranjen sedež za tuširanje v tuš kabini. Švedskega proizvajalca Rfsu.
  Sedež za kopalno kad, ali tuš kabino se ponaša z nizko težo, s prefinjenim tekočim dizajnom, ter z ergonomsko obliko. Kljub temu pa je izdelan iz čvrstega aluminija, ki je prevlečen z belo prevleko iz umetne mase, ki je odporna na korozijo.

  Nosilne noge stola za tuširanje so teleskopsko nastavljive v 6 stopnjah višine in sedež je zato mogoče individualno prilagoditi od 44 do 56cm višine. Noge stola imajo na svojih koncih nameščene porti drsne natike, za varno uporabo, ter stabilno pozicijo v kadi. Sedežna površina s higijenskim U izrezom je proti drsno teksturirana, ter izdelana trpežne umetne mase.

  Površina sedeža meri 40x40cm. Skupna širina sedeža znaša 49cm, njegova dolžina pa 46cm. Teža pripomočka je cca.2,5kg.

  Več informacij na 040/988-878
  (po dogovoru možnost dostave)
 • 25,00 €
Uredjaj za srebrnu vodu
 • Uredjaj za srebrnu vodu
 • Uredjaj za srebrnu vodu
  Sa ovim uredjajem mozete sami da proizvedete koloidni jonski rastvor srebrne vode. Uredjaj je potpuno automatizovan i mikroprocesorski na bazi savremenih Atmel AVR mikrokontrolera i jedinstven je na nasem trzistu. Ideja je da 1litar vode kosta oko 1euro za razliku od nabavne cene koja je oko 8evra za 0.5litra ( deset puta jeftinije ) tako da se za kratko vreme isplati investicija u njega. Dva uzorka srebrne vode su proverena na prirodno matematickom fakultetu u Nisu katedre za analiticku hemiju najsavremenijom opremom, a dobijeni rezultati pokazuju da je ispitivani uzorak pravi koloidni rastvor. U mogucnosti ste da koristite preporuku koja se nalazi u uputstvu za koriscenje uredjaja sa kojom odmah pri primeni te procedure imate izbor za dobijanje rastvora 5ppm i 10ppm. Ostavljena vam je i mogucnost individualnog izbora recepture.
  Ovakav tip uredjaja vec postoji u svetu, medjutim isti ili slican nije ponudjen na nasem trzistu. Pomenuti uredjaj je cenom prilagodjen nasem trzistu.
  Detaljne informacije o delovanju srebrne vode i o uredjaju potrazite na sajtu:
  www.srebrnavoda.biz
  Posebno se uz uredja nude elektrode od srebra cistoce Ag 999,9 plocice 0,5x8x180 mm.
  Email za kontakt: agvoda@gmail.com
  Tel. +381 64 29 67 008
Rolator hodulja s košaro, pladnjem + držalo palice
 • Rolator hodulja s košaro, pladnjem + držalo palice
 • Rolator nemškega porekla proizvajalca Bischoff & Bischoff, model "B". Je odlično ohranjen pripomoček za oporo pri hoji starejšim ljudem in vsem ostalim, ki jim ta predstavlja večje breme. Namenjen za zunanje in notranje prostore.

  Konstrukcija rolatorja v srebrni barvi je postavljena na štiri velika (200x50mm) polna neprebojna PU kolesa. Na krmilnih ročajih ima nameščeni dve škarjasti zavori, s funkcijo parkirne zavore (blokada koles). Na zavornih kablih se nahaja kromiran šesterokotni nastavek, s katerim se regulira moč prijema zavor glede na nastavitev višine krmilnih ročajev.

  Rolator ima nameščena torej dva po višini nastavljiva, ter anatomsko oblikovana krmilna ročaja. Anatomski ročaj pripomore k enakomernejši porazdelitvi uporabnikove telesne teže, ter pri razbremenitvi točk pritiska na dlan in komolec. Ročaj nudi dober oprijem in je zasnovan tako, da se odlično prilega v dlan. Izboljša stabilnost in daje več ravnotežja pri hoji.

  Na rolatorju se med obema krmilnima ročajema nahaja črn prostor za sedenje in počitek. Pod sedežem je snemljiva košara z ročajem, na sedežu je nameščen prozoren snemljiv servirni pladenj. Pri desnem krmilnem ročaju se nahaja držalo z odložiščem za berglo ali sprehajalno palico, ter mrežno odlagališče za nakupovalne vrečke in podobno na prednji strani rolatorja pod črno košaro.

  Celotna konstrukcija pripomočka za hojo je močna in stabilna, narejena iz čvrstih jeklenih cevi. Nameščen varnostni zatič na desni strani pod sedežem, ki preprečuje samodejno zložitev rolatorja. Ob premiku varnostnega zatiča, pa je rolator hitro in enostavno zložljiv za lažji transport, ali hrambo ob neuporabi.

  Več informacij na 040/988-878
  (po dogovoru možnost dostave)

  Ostale podrobnosti:
  - višina ročajev (nastavljiva)= od 78-94cm
  - skupna širina rolatorja= 60cm
  - skupna dolžina= 69cm
  - višina pozicije sedeža= 60cm
  - širina sedeža= 38cm
  - globina sedeža= 15cm
  - skupna teža rolatorja= cca. 10kg
 • 50,00 €
Invalidski voziček Drive Rotec
 • Invalidski voziček Drive Rotec
 • Lepo ohranjen nadstandarden invalidski voziček nemškega proizvajalca Drive, model "Rotec". S čvrsto konstrukcijo v sivi barvi, v kombinaciji s sedežem širine 43cm v črni barvi.

  Kratek opis: "Invalidski voziček s sitemom natične osi - za hitro montažo ali demontažo obeh zadnjih pogonskih koles, dodatno ojačane vilice sprednjih koles, možnost podaljšanja medosne razdalje, z nastavljivo višino in naklonom sedeža, nastavljivo višino krmilnih ročajev za spremljevalca skupaj z višino hrbtnega naslona od 94 do 101,5cm, udobno podložen sedež in hrbtni naslon, več stopenjsko nastavljivo dolžino obeh naslonov rok, oba nožnika z nastavljivim naklonom, ročaja integrirana v sedežu za enostavno zlaganje in prenašanje vozička..."

  Invalidski voziček Rotec ima nameščeni dve nastavljivi zavori za uporabnika. Vse štiri pnevmatike vozička so polne neprebojne (brez zračnice), z odličnim profilom. Zadnji pogonski kolesi na lahkih 24" aluminijastih platiščih z natično osjo, za hitro montažo ali demontažo koles. Nosilca zadnjih koles sta v 5 stopnjah in sklopu 5cm nastavljiva po višini. Prednji kolesi sta nastavljivi po višini v sklopu 5cm, v treh stopnjah. Prednji kolesi sta večji, za lažje premagovanje arhitektonskih ovir kot so pločniki, neraven teren, poškodbe, vrzeli v vozišču, ip.
  (Zaradi možnosti nastavitve višine vseh štirih koles, se lahko sedežu tega vozička nastavljata tudi višina in naklon. Z naklonom sedeža naprej se uporabniku vozička olajša usedanje in vstajanje iz vozička. Z naklonom sedeža nazaj pa se uporabniku poveča udobje sedenja na sedežu).

  Sedež in hrbtni naslon vozička sta dodatno debelo podložena za več udobja, ter ognjevarno zaščitena, izdelana iz materiala ki diha, ter se ju lahko sname iz vozička in opere v pralnem stroju. Iz zadnje strani hrbtnega naslona je podaljšano zapiralo z ježkom katero pripomore pri preprečevanju prepiha po hrbtu uporabnika vozička,kadar zapiralo ni zaprto pa služi za prost pretoka zraka.

  Več na 040/988-878
  (možna dostava)
 • 130,00 €
Visoka rolator hodulja, s podpornikoma za podlaket
 • Visoka rolator hodulja, s podpornikoma za podlaket
 • Odlično ohranjena, visoka štiri kolesna rolator hodulja - sprehajalnik, z mehko oblazinjenima podpornikoma za podlaket. Nemškega proizvajalca Dietz, model "Arthritis". Zaradi majhnega obračalnega kroga je namenjena za terapevtsko uporabo v notranjih prostorih, zaradi velikih koles izdelanih iz polne gume in nameščenim zavornim sistemom pa je primerna za uporabo tudi zunaj na prostem. Okvir hodulje je narejen iz čvrstega jekla v sivi barvi.

  Visok rolator je posebno zasnovan za uporabnike, ki se morajo spopadati z dodatno zapletenostjo pri hoji, zaradi pojava artritisa ali možganske kapi in podobno. Je posebna hodulja, ki svojemu uporabniku omogoča, da se lahko z rokami preko podpornikov za podlaket opre s svojo težo na njo, ter oprime krmilnih ročajev. Čvrsta konstrukcija okvirja poskrbi za visoko stabilnost pri uporabi in varnost pred prevrnitvijo. Njena oblika z različnimi možnostmi nastavitev podpornikov za podlaket pa vzpodbuja pravilno držo, ter optimalno ravnovesje uporabnikovega telesa med hojo.

  Nad svojo nosilno konstrukcijo ima nameščena dva edinstvena, udobno oblazinjena podpornika za podlaket, ki sta skupaj s krmilnima ročajema večstopenjsko nastavljiva po višini od ca.100-123cm. Za pritrditev na točno določeno višino, se s posamičnima vijakoma čvrsto privijeta. Vijaka se nahajata pod vsakim nosilnim drogom.
  Oba krmilna ročaja pa sta brezstopenjsko nastavljiva po dolžini in imata možnost nastavitve od 5 do 30cm odmika vsakega ročaja od oblazinjene podpore za podlaket. Ročaja sta nastavljiva tudi v druge pozicije in po nagibu, torej po lateralnem zamiku (bolj narazen, ali bolj skupaj).

  Konstrukcija rolatorja v srebrni barvi je postavljena na štiri velika (200x50mm) polna neprebojna PU kolesa. Na krmilnih ročajih ima nameščeni dve zavori, s funkcijo parkirne zavore (blokada koles). Na zavornih kablih se nahaja kromiran šesterokotni nastavek, s katerim se regulira moč prijema zavor.

  Več na 040/988-878
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 110,00 €
Invalidski voziček Pyro Light + dodatni zavori
 • Invalidski voziček Pyro Light + dodatni zavori
 • Lepo ohranjen, lahek, napreden in moderen, nadstandarden invalidski voziček. Nemškega proizvajalca Bischoff & Bischoff, model "Pyro Light".
  S konstrukcijo kovinsko srebrne barve, v kombinaciji s sedežem širine 45cm v črni barvi.

  Kratek opis: "Invalidski voziček s sitemom natične osi - za hitro izpenjanje obeh zadnjih pogonskih koles, dodatni zavori s funkcijo parkirne zavore na krmilnih ročajih za spremljevalca, krmilna ročaja nastavljiva po višini 91-96cm, udobno podložen hrbtni naslon, nastavljiva višina + naklon sedeža, nastavljiv naklon nožnikov, oba nožnika s protidrsnim trakom, odmična "flip-up" naslona rok, nastavljiva višina naslonov rok, pregibna naslona rok..."

  Voziček ima nameščeni dve nastavljivi zavori za uporabnika. Dodatni dve zavori na krmilnih ročajih za spremljevalca, s funkcijo parkirne zavore (blokada koles), kar pride v poštev predvsem pri lažjem in bolj sigurnem premagovanju klančin in strmin. Krmilna ročaja za spremljevalca sta nastavljiva po višini v dveh stopnjah od 91-96cm. Vse štiri pnevmatike invalidskega vozička so polne neprebojne (brez zračnice) z odličnim profilom, na lahkih 24" aluminijasti platiščih.

  Zadnji pogonski kolesi sta ozki za čim manjše trenje in tako tudi manjši napor pri uporabi, za uporabnika vozička in morebitnega spremljevalca. Ob pritisku na tipko osi sta obe pogonski kolesi enostavno in hitro snemljivi iz konstrukcije vozička, ter nastavljivi po višini v 4 stopnjah v sklopu 12cm. Prednji kolesi invalidskega vozička sta enako nastavljivi po višini v 4 stopnjah, v sklopu 5cm.
  (Zaradi možnosti nastavitve višine vseh štirih koles vozička, se lahko temu nastavlja tudi višina in naklon sedeža. Z naklonom sedeža nazaj, se uporabniku poveča udobje sedenja. Z naklonom naprej pa se olajša nameščanje in vstajanje iz vozička osebam s poškodbami kolka, ip.)

  Sedež vozička je izdelan iz trpežnega ognjevarnega materiala, ki je zračen in se ga lahko sname iz vozička, ter opere.

  Več na 040/988-878
  (možna dostava)
 • 150,00 €
Bergle z anatomskim ročajem / nastavljivo višino,
 • Bergle z anatomskim ročajem / nastavljivo višino,
 • Dva kompleta lahkih in čvrstih aluminijastih bergel, nemškega proizvajalca. Odlično ohranjene. Zgornji predel z oporo za podlaket vsake bergle je izdelan iz trpežne umetne mase.

  Komplet bergl sive barve (z anatomskim ročajem):
  - nemškega proizvajalca Kowsky
  - z udobnim proti drsno gumiranim, anatomsko oblikovanim ročajem dolžine 12cm
  - fiksna višina ročaja na 98cm, višina opore za podlaket 120cm
  - aluminijasta cev v srebrni mat barvi

  Komplet bergl črne barve (z dvema odsevnikoma):
  - nemškega proizvajalca Ossenberg
  - s klasičnim ročajem dolžine 10cm
  - z nastavljivo višino ročaja v 9 stopnjah od 75cm do 95cm, nastavljiva višina opore za podlaket od 96cm do 116cm
  - vsaka bergla je opremljena z odsevnikom na prednji in na zadnji strani
  - z objemko za dušenje zvoka

  Cena 10,00€ velja za en komplet/par.

  Več informacij na 040/988-878
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 10,00 €
Lahka štirinožna bergla, z anatomskim ročajem
 • Lahka štirinožna bergla, z anatomskim ročajem
 • Odlično ohranjena samo stoječa štirinožna palica z anatomsko oblikovanim ročajem, za desno roko. Visoko kvalitetna, ter izredno lahka (990g). Konstrukcija palice je izdelana iz anodiziranega brona. Primerna je tudi pri uporabi na stopniščih.

  Anatomski ročaj bergle pripomore k enakomernejši porazdelitvi uporabnikove telesne mase, ter k razbremenitvi točk pritiska na dlan in na komolec.
  Ročaj svojemu uporabniku nudi dober oprijem in je zasnovan tako, da se odlično prilega v dlan. Izboljša stabilnost in daje več ravnotežja pri hoji.

  S pritiskom na stranski gumb se nastavi višina ročaja bergle od 65 do 85cm, v devetih stopnjah nastavitve, s korakom po 2,5cm.
  Bergla zagotavlja močno zanesljivo podporo in udoben, ter varen oprijem. S širokim štiri nožnim podnožjem pa pripomore k visoki stabilnosti pri uporabi za hojo.

  Natiki na dnu palice so izdelani iz trpežne nedrseče gume, ki se dobro oprijema katere koli površine.

  Več informacij na 040/988-878
  (po dogovoru možnost dostave)

  Ostale podrobnosti bergle:
  - material ročaja: PU plastika
  - material bergle: anodiziran bron
  - dolžina ročaja: 12cm
  - nastavljiva višina: 65-85cm
  - barva: bron + podnožje v črni barvi
  - teža bergle: 990g
 • 15,00 €
Natakarska gostinska denarnica Euro
 • Natakarska gostinska denarnica Euro
 • Nova natakarska Euro denarnica za gostinske obrate kot so restavracije, bare in pube. Denarnica je izdelana iz čvrstega, vodoodpornega tekstilnega materiala.
  Denarnica za optimalno uporabo, enostavno rokovanje in dober pregled nad vsebino v svojem kompletu vsebuje nastavljiv trak za okoli pasu, podajalnik kovancev in štiri predale za bankovce.

  Vsebuje plastični vložek - podajalnik za vseh 8 euro kovancev. Podajalnik kovancev podpira sistem vzmetnega mehanizma in pripomore pri občutno hitrejšem rokavanju s kovanci, ter skrbi da so vsi optimalno razvrščeni in varno pritrjeni na svojem mestu. Za zapiranje denarnice skrbita dva magneta.

  Lastnosti:
  • podajalni vložek z vzmetnim mehanizmom za vseh 8 euro kovancev, omogoča enostavno rokovanje s kovanci,
  • denarnica je narejena iz čvrstega vodoodpornega tekstilnega materiala, ki se obnese od -40 do +90C°,
  • priložen nastavljiv pas z zaponko,
  • zapiranje na magnet,
  • dimenzije denarnice: dolžina 200mm, globina 60mm, višina 90mm,
  • teža denarnice s pasom in podajalnikom kovancev = cca.500g

  Več informacij na 040/988-878
  (po dogovoru možnost dostave)

  (prva naslovna fotografija oglasa je simbolična)
 • 21,00 €
Invalidski voziček Meyra, s krmilnim pogonom
 • Invalidski voziček Meyra, s krmilnim pogonom
 • Odlično ohranjen, zložljiv invalidski voziček nemškega proizvajalca Meyra. Poseben in zelo redek model s krmilnim pogonom na ročni vzvod.
  Z možnostjo več stopenjske nastavitve naklona hrbtnega naslona do 30°. S konstrukcijo v modri barvi, ter v kombinaciji s podloženim sedežem širine 44cm v modri barvi. Konstrukcija je postavljena na dvojnem križu za večjo čvrstost in stabilnost pri uporabi invalidskega vozička

  Invalidski voziček Meyra ob svojih kolesih nima nameščenih običajnih zavor, saj se ta zavira z istim krmilnim ročnim vzvodom, s katerim se poganja naprej. Ročni vzvod je neposredno povezan na prednji kolesi vozička, zato se z njim poleg pogona sočasno upravlja tudi krmiljenje manevriranja smeri poti.
  Na vrhu krmilnega ročnega vzvoda je nameščen torej smerni preklop, preko katerega se preklopi nastavitev pogona koles invalidskega vozička:
  - pozicija preklopa v smeri oznake naprej; ob premikanju ročnega vzvoda ta poganja invalidski voziček v smeri naprej,
  - pozicija preklopa v smeri oznake nazaj; ob premikanju ročnega vzvoda poganja invalidski voziček nazaj v vzvratno smer,
  - pozicija preklopa v sredini med obema smerema; sprosti pogon iz ročnega vzvoda na kolesa vozička v prosti tek, kolesa se brez ročnega pogona
  prosto vrtijo v obe smeri - primerno predvsem kadar uporabnika na vozičku vodi spremljevalec.

  Vse štiri pnevmatike so izdelane iz polne neprebojne gume (brez zračnice), z odličnim profilom. Zadnji pogonski kolesi sta nameščeni na jeklenih 24" platiščih. Prednji kolesi invalidskega vozička sta manjši za učinkovitejšo okretnost in za olajšano manevriranje.

  Celoten sedež vozička je izdelan iz trpežnega ognjevarnega materiala, ki je zračen in se ga lahko sname, ter opere v pralnem stroju.
  Na zadnji strani hrbtnega naslona se pod obema krmilnima ročajema za spremljevalca nahajata dodatni ročici, kateri služita za nastavitev naklona hrbtnega naslona invalidskega vozička.

  Več informacij na 040/988-878
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 180,00 €
Vakuumski ročaj za kad, z indikatorjem - 350mm
 • Vakuumski ročaj za kad, z indikatorjem - 350mm
 • Odlično ohranjen vrhunski vakuumski ročaj za oprijem z dvema rokama. Priznanega nemškega proizvajalca Roth Mobeli. Dolžina oprijemalnega predela ročaja meri 35cm, premer cevi ročaja pa znaša 3,5cm. Z najnovejšo revolucinoarno inovacijo Mobelijevih ročajev - okrogla priseska ročaja z indikatorjem vakuumske varnosti.

  S tem enkratnim prenosnim vakuumskim ročajem z izredno sesalno silo (700N) več ni vprašanje, kako vstati iz kadi ali očistiti zgornje regale kuhinje. Uporablja se ga lahko prav vsepovsod in z njim je zagotovljen vrhunski oprijem med izvajanjem osebne higiene v kopalnici, ali pa med opravljanjem hišnih opravil.
  Proizvajalec ročaja Roth Mobeli predstavlja prvi ročaj na svetu, v katerem se s pomočjo varnostnega krmilnika vse skozi meri stanje vakuuma in s tem sesalna sila v velikih (12cm) priseskih ročaja.

  Kadar je opozorilna nihalka z rdečim trikotnikom na vsakem prisesku potopljena v svoj prostor, je oprijem priseskov ročaja na površino pravilen. Kadar pa opozorilna nihalka z rdečim trikotnikom postane vidna izven njenega prostora pa pomeni, da je prišlo do izgube vakuuma v priseskih. Takrat je potrebno vakuumska priseska ročaja popolnoma sprostiti, ponovno namestiti na površino in s premikom vsake nihalke posesati zrak iz priseskov. Primerna je tudi za ljudi s slabim vidom, saj je opozorilna varnostna ročica enostavno otipljiva pri izgubi vakuuma.

  Sistem nameščanja ročaja "povleci-navzdol" je brez vrtanja lukenj v steno. Ročaj se nastavi na željeno površino, nihalko se poveče navzdol in ročaj je že nameščen na katerikoli gladki površini (stenske ploščice, kad, steklene tuš kabine, kuhinjsko in drugo pohištvo, vrata, okvirji vrat ali oken, ip.).
  V primeru nameščanja ročaja na stenske ploščice mora biti velikost ploščice najmanj 13x13cm.

  Preprosto in hitro premeščanje ročaja povečuje in ohranja mobilnost. Drugim osebam v gospodinjstvu omogoča, da individualno uporabljajo isti ročaj za različne potrebe in situacije.

  Več na 040/988-878
 • 60,00 €
Oglasi za primerjavo
Noben oglas še ni dodan na seznam za primerjavo.
Vpišite obvestilo
Sporočilo *
Prijava
Uporabniško ime
Geslo
Ste pozabili geslo? Novo geslo