Health & Personal Care

Počivalni negovalni stol na kolesih - Vermeiren
 • Počivalni negovalni stol na kolesih - Vermeiren
 • Vrhunski stol s kolesi za nego in počitek. Stol priznanega belgijskega proizvajalca rehabilitacijske opreme Vermeiren, model »Normandie«.
  Je funkcionalen in lepo ohranjen pripomoček. S svojim prostornim in nastavljivim sedežem s širino 52cm in visoko gostoto (39 kg/m3) penastega jedra pa poskrbi za maksimalno udobno uporabo.
  Počivalnikov sedež svojemu uporabniku namreč nudi tudi funkcijo nastavitve nagiba iz sedečega do 45º naklona do ležečega položaja.
  Sedež je pritrjen na nosilno konstrukcijo katera je narejena iz čvrstega jekla prevlečenega s prašno lakiranim zaščitnim slojem v beli barvi. Nosilna konstrukcija s sedežem je postavljena na štirih kolesih, ki omogočajo enostavne, ter varne premike po prostoru. Za preprečitev premikanja in fiksno pozicijo počivalnika imata zadnji dve kolesi vgrajeno nožno zavoro. Za naslonom hrbta je speljan krmilni ročaj za spremljevalca.

  Večnamenski negovalni stol Normandie je udoben počivalnik na kolesih, ki se uporablja tudi kot negovalni stol. Zaradi funkcij nastavitev nagiba sedeža pa omogoča razkošno in dolgotrajno sedenje ali ležanje. Prav zato je negovalni počivalnik zelo primeren kadar je za izvajanje nege v souporabi tudi električna negovalna postelja, uporabnik postelje pa ne želi nenehno ležati na njej.
  Počivalnik Normandie torej omogoča izvrstno dnevno alternativo negovalne postelje. Temu posledično pa svojemu uporabniku pripomore k bolj dinamičnemu, aktivnemu, ter kvalitetnejšemu preživljanju vsakdana. Namreč uporablja se tudi za prevoz med bivalnimi prostori, ali za prevoz in počitek na svežem zraku domače terase.

  Normandie je počivalnik z nastavljivim naklonom hrbtnega naslona do nagiba 45° in z nastavljivo višino obeh naslonov rok. Z možnostjo dviga oblazinjenega pod kolenskega nožnega dela vse do skorajnšne izravnave s sedežem.
  Konstrukcija s sedežem je postavljena na štiri kolesa izdelana iz polne gume, primerna za uporabo na vseh vrstah talnih oblog.

  Več na 040/98-88-78
  (možna dostava)
 • 180,00 €
Lahek invalidski voziček Otto Bock, z dod.zavorama
 • Lahek invalidski voziček Otto Bock, z dod.zavorama
 • Odlično ohranjen, zložljiv in lahek, nadstandarden invalidski voziček. Priznanega nemškega proizvajalca Otto Bock, model "Start M4 XXL". Konstrukcija postavljena na dvojnem križu omogoča višjo nosilnost in več stabilnosti pri uporabi. Izdelana je iz čvrstega aluminija v črno-srebrni barvi, v kombinaciji s protornim sedežem s širino 46cm v črni barvi. Naslon za hrbet je udobno podložen s 6-točkovno nastavljivo trdoto.
  Opremljen je z dodatnima zavorama za spremljevalca s funkcijo parkirne zavore, z dvema nastavljivima proti prekucnima vzvodoma katera služita proti prevrnitvi na hrbet, ter z dodatno ojačitvijo zadnjih pogonskih koles. Tudi naslona za roke sta dodatno ojačana in 5-stopenjsko nastavljiva po višini.

  Kratek opis izdelka:
  • invalidski voziček s sistemom natične osi za hitro demontažo obeh zadnjih pogonskih koles,
  • zadnja pogonska kolesa sta dodatno ojačana za večjo nosilnost,
  • pnevmatike vseh štirih koles so izdelane iz kvalitetne polne gume brez zračnice katera je odporna proti predrtju,
  • kolesa z možnostjo nastavitve medosne razdalje za namen spremembe težišča sedeža vozička,
  • z dvema osnovnima obkolenskima in z dvema dodatnima zavorama na krmilnih ročajih za spremljevalca s funkcijo parkirne zavore,
  • z dvema večstopenjsko nastavljivima proti prekucnima vzvodoma katera sta nameščena ob zadnjih pogonskih kolesih,
  • konstrukcija izdelana iz cevi aluminija in postavljena na dvojnem križu za večjo stabilnost in čvrstost pri uporabi vozička,
  • hrbtni naslon je podložen s penastim vložkom za več udobja med dolgotrajnejšim sedenjem,
  • hrbtni naslon z možnostjo nastavitve 6-točkovne nastavitve trdote naslona,
  • globina sedeža nastavljiva od 43cm do 49cm,
  • nastavljiva višina sedeža od 40 do 51cm + naklon sedeža,
  • naslona nog sta nastavljiva po višini, odmična navzven in navznoter pod sedež - za neoviran dostop iz sprednje strani vozička,
  • naslona rok s 5-stopenjsko nastavljivo višino

  Več na 040/98-88-78
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 170,00 €
Dvojno zložljiv rolator hodulja z naslonom
 • Dvojno zložljiv rolator hodulja z naslonom
 • Lepo ohranjen, zelo dobro zložljiv, lahek (8,4kg) in kakovosten pripomoček za hojo nemškega proizvajalca Trendmobil, model "LR-X" z mehkim naslonom za hrbet. Okvir njegove nosilne konstrukcije je sodobnega dizajna in je izdelan iz čvrste zlitine lahkega aluminija v svetlo sivi barvi, v kombinaciji s segmenti iz trpežne plastike v črni barvi.
  Trendmobil LR-X je potovalni rolator z moderno oblikovanim stilom dvojno zložljivega alu okvirja (prikazano na zadnji 10. fotografiji tega oglasa).

  S svojimi uporabnimi nastavitvami za optimalen izkoristek združuje funkcije s pametno zasnovo in prihaja iz napredne generacije rolatorjev. Je izvrstno vodljiv, okreten in stabilen pripomoček za oporo pri hoji starejšim ljudem in vsem ostalim, ki jim ta predstavlja breme. Namen rolatorja je izboljšati sposobnost hoje uporabniku z omejeno gibalno zmožnostjo in s tem povečati njegovo mobilnost. Ni priporočljiv ljudem z motnjami ravnotežja. Primeren pa je za uporabo tako v notranjih bivalnih prostorih kot tudi na zunanjih površinah.

  Rolator je postavljen na štiri kolesa. Sprednji kolesi sta večji, zadnji pa nekoliko manjši. Izdelana so iz kakovostne poliuretanske gume brez zračnice, ki so odporna proti predrtju in ne puščajo sledi na talnih oblogah. Prednji kolesi se zavrtita okoli svoje osi v polnem 360° krogu, zadnji dve kolesi sta s fiksno pozicijo v ravnem položaju. Za brezhibno in gladko vrtenje koles brez odpora pa poskrbijo visokokakovostni in natančni ABEC-7 ležaji.

  Prostor med krmilnima ročajema na prednji strani sedeža povezuje zavit, mehko oblazinjen hrbtni naslon, ki služi kot opora hrbta medtem, ko uporabnik rolatorja sedi in počiva na njegovem sedežu.
  Na krmilnih ročajih ima rolator nameščeni dve zavori z zaokroženim koncem. Zavorna kabla sta nemoteče speljana tesno ob okvirju rolatorja in tako ohranjata elegantno obliko pripomočka, sočasno pa uporabnika ne ovirata pri njegovi uporabi.

  Več informacij na 040/98-88-78
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 60,00 €
Počivalni stol na kolesih - Vermeiren Altitude
 • Počivalni stol na kolesih - Vermeiren Altitude
 • Vrhunski stol s kolesi za nego in počitek. Stol priznanega belgijskega proizvajalca rehabilitacijske opreme Vermeiren, model »Altitude«.
  Je izredno funkcionalen in odlično ohranjen pripomoček za nego. S svojim školjkasto oblikovanim in po naklonu, ter po višini nastavljivim sedežem širine 42cm pa poskrbi za udobno uporabo. Celoten sedež je mehko oblazinjen z jedrom iz pene debeline 10cm, katero je oblečeno v posebno udoben Dartex material, ki je zračen, trpežen in prijeten, ter topel na dotik.
  Počivalnikov sedež svojemu uporabniku namreč nudi precejšnje število funkcij za optimalno prilagajanje. Nastavljiv je na posameznikove individualne potrebe. Sedež je pritrjen na nosilno konstrukcijo katera je narejena iz čvrstega jekla prevlečenega s prašno lakiranim zaščitnim slojem v sivi barvi. Nosilna konstrukcija s sedežem je postavljena na petih kolesih, ki omogočajo enostavne, ter varne premike po prostoru. Od teh imata dve kolesi posamično nožno zavoro.

  Večnamenski negovalni stol Altitude je udoben počivalnik na kolesih, ki se uporablja tudi kot negovalni stol. Zaradi njegovega nabora funkcij nastavitev omogoča razkošno in dolgotrajno sedenje ali ležanje. Prav zato je negovalni počivalnik zelo primeren kadar je za izvajanje nege v souporabi tudi električna negovalna postelja, uporabnik postelje pa ne želi nenehno ležati na njej.
  Počivalnik Altitude torej omogoča izvrstno dnevno alternativo negovalne postelje. Temu posledično pa svojemu uporabniku pripomore k bolj dinamičnemu, aktivnemu, ter kvalitetnejšemu preživljanju njegovega vsakdana. Namreč uporablja se tudi za prevoz med bivalnimi prostori, ali za prevoz in počitek na svežem zraku domače terase.

  Altitude je počivalnik z nastavljivim vzglavnikom in s 3-stopenjsko nastavljivo višino sedeža. Sedež odlikuje funkcija nagiba v ležeč položaj do 36° naklona, kot tudi funkcija za pomoč pri vstajanju iz sedeža s 4° naklonom naprej.

  Več informacij na 040/988-878
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 190,00 €
Lahek rolator hodulja + košara, pladenj, držalo
 • Lahek rolator hodulja + košara, pladenj, držalo
 • Zložljiv rolator priznanega in renomiranega proizvajalca Drive Medical, model "Cristallo". Je odlično ohranjen pripomoček za oporo pri hoji starejšim ljudem in vsem ostalim, ki jim ta predstavlja breme. Namen rolatorja je izboljšati sposobnost hoje uporabniku z omejeno gibalno zmožnostjo in s tem povečati njegovo mobilnost. Primeren je za uporabo tako v notranjih bivalnih prostorih kot tudi na zunanjih površinah.

  Konstrukcija rolatorja v svetlo sivi barvi je postavljena na štiri kolesa (200x50mm) katerih pnevmatike so izdelane iz kakovostnega poliuretana brez zračnice in so odporna proti predrtju. Prednji kolesi sta vrtljivi okoli svoje osi v polnem 360° krogu, zadnji dve kolesi s fiksno ravno pozicijo.
  Na krmilnih ročajih ima rolator nameščeni dve zavori z zaokroženim koncem. Kadar se zavori potisneta navzdol se sproži funkcija parkirne zavore, oziroma blokade zadnjih koles. Na zavornih kablih se nahaja kromiran šesterokotni nastavek, s katerim se regulira moč prijema zavor glede na nastavitev višine krmilnih ročajev.

  Rolator ima nameščena torej dva po višini nastavljiva in ergonomsko oblikovana krmilna ročaja. Takšen ročaj pripomore k enakomernejši porazdelitvi uporabnikove telesne teže, ter pri razbremenitvi točk pritiska na dlan in komolec. Ročaj nudi dober oprijem in je zasnovan tako, da se odlično prilega v dlan. Izboljša stabilnost in daje več ravnotežja pri hoji.

  Na rolatorju se med obema ročajema nahaja črn prostor za sedenje in počitek. Na vrh sedeža je možno pritrditi prozoren servirni pladenj, ki je priložen. Pod sedežem je obešena snemljiva košara z ročajem v svetlo sivi barvi. Pri desnem krmilnem ročaju in nižje na konstrukciji je nameščen dvo delni set prijemala z odložiščem bergle ali sprehajalne palice. Mrežno odlagališče za nakupovalno vrečko, torbo in podobno se nahaja sprednji strani rolatorja pod košaro.

  Več informacij na 040/98-88-78
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 45,00 €
Električna negovalna postelja + trapez in vložek
 • Električna negovalna postelja + trapez in vložek
 • Lepo ohranjena električna bolniška postelja, s trapezom in trikotnikom za dvig. Nemške proizvodnje AKS, model "H4".
  S štiridelno izdelanim ležiščem dimenzije 200x90cm. Dodatno priložen nov, enostransko profiliran posteljni vložek z dimenzijo 200x90cm, ki je še zapakiran v plastičnem ovitku (prikazano na 1. naslovni fotografiji tega oglasa).
  Posteljo je možno enostavno razstaviti in prav tako sestaviti. Priložena so navodila, račun z garancijo, ter transportni regal za olajšano transportiranje in za morebitno kasnejšo optimalno hrambo (prikazano na zadnji 16. fotografiji tega oglasa). Primerna je za prevoz z večino osebnih avtomobilov.

  Električna negovalna postelja s serijsko vključenim pripomočkom za dvigovanje - vogalnim trapezom s trikotnikom na zanki. Možno ga je namestiti v konzolo ob levi ali ob desni strani vzglavja. Trapez je premičen, zanka trikotnika pa je nastavljiva po dolžini.
  Na vsaki strani sta ob ležišču nameščeni dve dvodelni neprekinjeni varnostni premični ograji z zaklepom, ki varujeta pred padcem iz postelje. Ograji sta izdelani iz masivnega lesa in prevlečeni s furnirjem v barvnem dekorju bukve.
  Negovalna postelja je postavljena na štirih robustnih in vrtljivih kolesih, premera 100 mm. Vsako kolo se vrti v krogu 360° okoli svoje osi, kar omogoča enostavno premikanje postelje. Za preprečitev premika in fiksno pozicijo postelje v prostoru, ima vsako kolo vgrajeno nožno zavoro.
  Predvidena je za uporabo v bolnišnicah, negovalnih objektih in za domačo uporabo.

  Prednost negovalne postelje je električna regulacija in nastavitev postelje po željah in po potrebi njenega uporabnika. Z električno regulacijo se uravnava višina ležišča, ter naklon vzglavja in prav tako tudi naklon kolenskega pregiba na vznožju postelje.
  Električno regulacijo poganjajo skupno štirje sinhronizirani, ter mirno in tiho delujoči elektromotorji Okin s centralno nadzorno enoto.

  Več informacij na 040/98-88-78
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 450,00 €
Lahek rolator hodulja Topro "Troja"
 • Lahek rolator hodulja Topro "Troja"
 • Lepo ohranjen visoko kakovosten, zelo lahek (7,1kg), ter napreden rolator. Norveškega proizvajalca Dolomite, model "Troja" s košaro, sedežem in držalom palice.
  Okvir nosilne konstrukcije je modernega dizajna in je izdelan iz čvrste zlitine lahkega aluminija v temno sivi barvi, v kombinaciji s črnimi predeli iz trpežne umetne mase.

  Rolator Troja združuje sodobne funkcije zasnove in prihaja iz novejše generacije rolatorjev. S sodobno oblikovanim stilom alu konstrukcije, ter z uporabnejšimi funkcijami nastavitve rolatorja. Je odličen, lahek, izvrstno okreten in hkrati nadvse stabilen pripomoček za oporo pri hoji starejšim osebam, ter vsem ostalim uporabnikom katerim hoja predstavlja večje breme in negotovost. Namenjen za uporabo na zunanjih površinah in v notranjih bivalnih prostorih.

  Rolator je postavljen na štiri velika (200x35mm) kolesa izdelana iz trpežne poliuretanske gume. Na krmilnih ročajih ima nameščeni dve polno zaokroženi zavorni ročici, s funkcijo parkirne zavore (blokada koles). Pri vsaki zavori se nahaja kromiran šesterokotni regulacijski nastavek, s katerim se nastavlja moč prijema zavor glede na nastavitev višine krmilnih ročajev. Zavorni sistem je zelo uporaben saj je speljan po okvirju in tako ohranja elegantno obliko pripomočka, uporabnika pa ob tem ne ovira pri njegovi uporabi. Na obeh zadnjih kolesih sta nameščena nožna vzvoda namenjena za lažje premagovanje robnikov, pragov, ip.

  Rolator Troja Ecco ima nameščena torej dva po višini nastavljiva (od 67 do 86cm višine), ter anatomsko oblikovana krmilna ročaja. Višina vsakega ročaja se regulira več stopenjsko. S pomočjo ergonomsko oblikovanega vijaka na vsaki strani se pritrjen ročaj sprosti za namen nastavljanja višine in nato se z istim vijakom enostavno pričvrsti na želeni stopnji višine.
  Anatomski ročaj pripomore k enakomernejši porazdelitvi uporabnikove telesne teže, ter pri razbremenitvi točk pritiska na dlan in komolec.

  Več na 040/988-87
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 70,00 €
Nizko vstopna el.negovalna postelja, Inovia II 100
 • Nizko vstopna el.negovalna postelja, Inovia II 100
 • Odlično ohranjena in visoko kakovostna, nizko vstopna električna bolniška postelja, z nizkonapetostnim (24V) napajanjem in s priloženim trapezom in trikotnikom za dvig. Z nastavljivo višino ležišča od 22cm do 77cm višine od nivoja tal. Postelja priznanega nemškega proizvajalca Burmeier, vrhunski model "Inovia 100", ki je robustnega dizajna s povišano nosilnostjo in spada v serijo negovalnih postelj visokega cenovnega razreda. Površina ležišča je zaradi večje širine bolj prostorna in primerna za vložek z dimenzijo 100 x 200cm. Ležišče je izdelano štiridelno s prečnimi lamelami katere so enostavne za čiščenje.
  Negovalno posteljo je možno enostavno razstaviti in prav tako tudi hitro sestaviti. Sicer pa je za razliko od ostalih postelj okvir njenega ležišča izdelan v enem kosu kateri se ne razstavi na dve polovici, zato je za transport priporočljiv transportni kombi ali večja prikolica.
  Priložena so navodila in račun z garancijo.

  Postelja Inovia 100 je predvidena je za uporabo v bolnišnicah in v negovalnih objektih. Zaradi svojega izgleda, ter iznajdljive proizvajalčeve rešitve izdelave negovalne postelje pa je še najbolj primerna za domačo uporabo. Saj skorajda ne daje vtisa bolniške postelje temveč prej estetsko dovršen in hkrati praktičen kos domačega pohištva.

  Električna negovalna postelja s vključenim pripomočkom za obračanje in dvigovanje - vogalnim trapezom s trikotnikom na zanki. Možno ga je namestiti v konzolo ob levi ali v konzolo ob desni strani vzglavja. Trapez je premičen, zanka trikotnika pa je nastavljiva po dolžini.
  Na vsaki strani sta ob ležišču nameščeni dve dvodelni neprekinjeni varnostni premični ograji z zaklepom, ki varujeta pred padcem iz postelje. Ograji sta izdelani iz masivnega lesa in prevlečeni s furnirjem v barvnem dekorju bukve.
  Negovalna postelja je postavljena na osmih izredno robustnih in vrtljivih kolesih s premerom 100mm.

  Več informacij na 040/98-88-78
  (možnost dostave po dogovoru)
 • 700,00 €
Listings to be compared
No listings have been added to compare list yet.
Enter your report
Message *
Log in
Username
Password
Forgot password? Remind me